Vacature.

Waarom begint iedere vacaturetekst eigenlijk met van die onnozel enthousiaste vragen? En waarom worden die vragen altijd gevolgd door de al even onnozel enthousiaste uitroep ‘dan ben jij de [functietitel] die wij zoeken!’? Kan dat niet anders? Kan jij dat anders? Dan ben jij de tekstschrijver die wij zoeken!
 

Niet dat we iemand zoeken om onze vacatureteksten te schrijven. Maar iemand die een leuk interview of artikel kan schrijven, die een website of brochure vol pent, en die ons behoed voor deze spelfout, dat zou fijn zijn. Iemand ook die het leuk vindt om klanten en opdrachtgevers te bellen of er langs te gaan.
 

Dit is waarschijnlijk een goed moment om iets over onszelf te vertellen.

Sobriquet Copywriters & Vertalers zit aan de mooiste gracht van Leiden en bestaat zeven jaar. We schrijven en vertalen voornamelijk commerciële teksten voor de dieselmotor van de bv Nederland: het mkb. Dat doen we rechtstreeks of via reclamebureaus waar we samen mooie dingen mee maken. We verwennen onze opdrachtgevers met originele, opvallende en interessante copy en ideeën. Maar we moeten te vaak nee verkopen. En daar kom jij om de hoek kijken.
 

Concreet:

  • Je neemt de interviews, artikelen en klantcases die we in opdracht schrijven voor je rekening. Of je gaat bijvoorbeeld om tafel met de directeur van een middelgrote onderneming en vat haar veranderplannen samen in een toegankelijke leaflet voor de medewerkers.
  • Ook schrijf je teksten voor websites (al dan niet met een snufje SEO), brochures, folders, nieuwsbrieven enzovoort. Af en toe redigeer of herschrijf je teksten van onze opdrachtgevers.
  • Verwacht geen briefing. Je gaat over het algemeen zelf achter de input aan: per e-mail, telefoon of desnoods ga je er even langs. Je zit dus zeker niet alleen maar stilletjes achter je beeldscherm.


Daarnaast redigeren we elkaars werk. Dat kan ook een vertaling van bijvoorbeeld het Engels naar het Nederlands zijn. Je hebt zoveel mogelijk rechtstreeks contact met onze opdrachtgevers. Je plant dus zelf afspraken en deadlines (heilig!) in.
 

Dan nog dit:

  • Wat betreft het aantal uur denken we ergens zo tussen de 24 en 36 per week.
  • Het salaris is marktconform, maar we zitten hier niet op de Zuidas.
  • Als jij bijdraagt aan het succes van Sobriquet, mag je daar ook van meeprofiteren, vinden wij. We hebben daarom winstdeling.
  • Gedeeltelijk thuiswerken is geen probleem, net als flexibele werkdagen en -tijden.
  • We willen graag weten wat je kan, niet wat er op je cv staat. Dus je cv hoef je niet mee te sturen, maar grote kans dat we je vragen om een schrijfopdracht uit te voeren.
  • Deze vacature is voor een dienstverband. We zijn op dit moment niet op zoek naar freelancers om mee samen te werken.


Huiswerk: schrijf een sollicitatiebrief. Niet zomaar een sollicitatiebrief. En mail die met een paar voorbeelden van je werk naar remy@sobriquet.nl. En ‘voorbeelden van je werk’ mag je ruim opvatten. Een blog of een interview in de schoolkrant rekenen we ook goed.
 

Sluitingsdatum van deze vacature: zodra we iemand gevonden hebben. (Wacht dus niet te lang.)