Maaike van Eijk. Van origine Hagenees of Hagenaar (hangt af van wie je het vraagt). Gediplomeerd fitnesstrainer. Werkte bij een vertaalbureau en nam dat over. Verkocht het vlak voor de crisis losbarstte, kwam eerst terecht in een kantoortuin en daarna bij haar zinnen. Nam subiet ontslag en begon Sobriquet. Is sterker dan jij.

Remy van der Meer. Studeerde ooit Industrieel Ontwerpen, maar hield niet van spullen. Wilde toen jazzgitarist worden, maar werd afgewezen voor het conservatorium. Weigerde te deugen en studeerde filosofie en logica. Schreef een ontzettend lange scriptie over drie regels van Wittgenstein. Is er ongeschonden uitgekomen. Vindt hij zelf.

Lisanne Onderwater. Verhuisde van Lisse naar Londen voor de filmacademie, naar Amsterdam voor de liefde en naar Arnhem voor de opleiding Creative Writing aan ArtEZ. Probeerde een roman te schrijven, maar dat werd een verbouwing. Is nog steeds handiger met woorden dan met een boor of zaag. En terug in de Bollenstreek.

Sophie Redfern. Boris Becker winning Wimbledon started the ball rolling: her interest in tennis and language learning. A bachelor’s degree in German with Dutch followed. After graduation, this Cheshire Cat left the green hills of north-west England behind, only to reappear in Bavaria. A jack-of-all-trades who finally mastered translation at Leiden University and has since joined Team Sobriquet.

Thom van der Wal. Aangewaaid vanuit de stad achter de duinen. Deed van alles op school, behalve opletten. Begon tot zijn grote frustratie met denken en besloot toen te schrijven. Heeft niets met existentialisme. Is inmiddels redelijk tot bedaren gekomen. Ramt nu professioneel op toetsen. Sporadisch bevlogen. Zo nu en dan lyrisch.

Rücksichtslos als het op kwaliteit aankomt. Net als wij. Colin, Kelly, Paula, Maud, Liz, Lionel, Aude, Emeline, Pascale, Sabine, Bettina, Sybille, Marleen, Steffie, Filippo, Marit, Lucia, Esther, Betânia en Jolanta vormen het illustere gezelschap van vertalers, redacteurs en copywriters waarmee we werken. Dankzij deze polyglottovenaars hebben we een goed verhaal in elke taal.

T. rex Trix. Lag 66 miljoen jaar onder de zoden. Werd opgegraven, in kratten gepakt en naar Leiden verscheept. Heeft daar nooit om gevraagd. Trekt nu bekijks in Naturalis. Daar op de foto gezet door Sobriquet, want die hebben een houten dino als mascotte. Maar je raadt het al: Trix vroegen ze niks. Kan daarmee leven.

Bezoek Trix in Naturalis