Tekstschrijver. Den Haag.

Of ik jouw gedachten kan lezen? Nee. Of toch wel. Laten we beginnen bij het begin: je zoekt een tekstschrijver in Den Haag.

Da's één. Dan twee: je zit zelf ook in Den Haag. Dus je zoekt een tekstschrijver waarmee je om de tafel kan. Geen gedoe via Teams, gewoon face to face. En niet weken vooruit een afspraak inplannen, maar gewoon morgen. Dichtbij, lekker makkelijk.

Zit ik een beetje in de buurt?

Misschien zoek je ook wel een tekstschrijver die Den Haag een beetje kent. Die niet raar doet als je de Haagse Tieten noemt. Die niet naar Florencia gaat als je bij het IJspaleis afspreekt. En die weet dat de Apenrots niet in de opgedoekte Wassenaarse dierentuin ligt.

Word ik al warm?

Nu wordt het wat moeilijker. Je zoekt een tekstschrijver, maar wat voor een? Er zijn bijvoorbeeld tekstschrijvers die voornamelijk binnen de overheid werken. Die beleidstukken redigeren of het intranet bijhouden.

Dat zijn wij niet.

Maar als je een commerciële tekstschrijver zoekt, die zelfs het saaiste stuk tekst een salesgerichte twist weet te geven, dan wordt het een heel ander verhaal.

Commercieel tekstschrijver

Want dat is wat wij doen. Sobriquet is de copywriter voor de bv Nederland. Dodelijke powerpointpresentaties vertalen we naar lekker leesbare en overtuigende teksten. Ellenlange strategiedocumenten vatten we samen in een simpele pay-off. En bullshitbingo met terminale jargonitis buigen we om naar concrete en klinkende kopij.

Volgens mij is dat wat jij zoekt.

Heb ik gelijk? Dan heb ik een verrassing voor je.

Als je goed hebt opgelet, dan heb je vast gemerkt dat ik heel stiekem van ‘ik’ ben overgeschakeld op ‘we’. Sobriquet is namelijk een tekstbureau: tweederde is Haags, de rest (ondergetekende) komt uit Leiden. Daar zitten we ook, aan het Rapenburg.

Maar dat is zo vlakbij dat je daar niks van merkt. Vraag maar aan onze Haagse klanten: Residentie Orkest, Villa Bloom, InnovationQuarter, Gemeente Den Haag, The Hague Convention Bureau en The Hage Business Agency om er een aantal te noemen.

Freelance tekstschrijver of tekstbureau?

Mocht je nou denken: ‘Alles goed en wel, maar ik zoek een freelance tekstschrijver en geen heel tekstbureau’, dan heb ik nóg een verrassing voor je.

Want zo groot zijn we niet. Dus ik kan je een onvervalste freelance-tekstschrijver-ervaring garanderen. En dat we met meer zijn, heeft ook zo z’n voordelen. Zo beheersen we samen meer aspecten van het vak dan iemand die alleen werkt. Handig als je naast webteksten en een sterke pay-off ook een interview of achtergrondartikel wil.

Er is meer. Bij veelgevraagde tekstschrijvers moet je geregeld wachten tot ze een gaatje in hun agenda hebben. Niet bij deze veelgevraagde tekstschrijvers! Wij zijn met meer, dus we kunnen je sneller helpen. Meestal meteen.

Dan is er nog het zesogenprincipe: 1 schrijver + 2 redacteuren = 6 ogen. Want hoe goed je ook bent als freelance tekstschrijver, je kunt jezelf niet redigeren. Die twee redactierondes krijg je er bij ons gewoon gratis bij.

Ten slotte ons uurtarief. Dat is met € 95 niet hoger dan dat van een freelance tekstschrijver. Dus je krijgt eigenlijk driedubbele denkkracht voor de prijs van één.

Overtuigd door deze tekstschrijver uit Den Haag?

Als je inmiddels overtuigd bent dat je jouw tekstschrijver in Den Haag uit Leiden moet halen, hier een beknopt overzicht van wat we zoal voor je kunnen betekenen:

  • Ontwikkelen tone of voice en corporate story
  • Shortcopy, slogans en pay-offs
  • Webteksten en SEO-copywriting
  • Brochures, flyers en DM’s
  • Interviews en artikelen
  • Bedrijfsmagazines en jaarverslagen
  • Nederlands, Engels, Duits, Frans en andere talen

Spreken we bij jou af? Trekken we speciaal ons Haagse kloffie aan. Mail me: Remy@Sobriquet.nl