Copywriter voor de bv Nederland.

We schrijven je website en je drukwerk vol. Bedenken je pay-off, je tagline en je merkverhaal. Vinden de prins in de kikker en de tijger in de kitten. Soft selling en storytelling, copy met ballen en teksten die opvallen. We verzinnen het script voor je animatie en fungeren desgevraagd als spellingsnazi. Allemaal zodat jij meer verkoopt. Want zo zijn we.
 

Concreet

We helpen mkb-bedrijven met van alles op tekstgebied: webteksten, slogans, interviews, cases, bedrijfsmagazines en employer branding. En natuurlijk vertalingen van en naar het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en andere moderne talen. Bovendien houden we ons bezig met branding en positionering in de vorm van tone of voice en corporate story’s.
 

Pietje Bell van de tegelwereld

Een voorbeeld: TGLS is de Pietje Bell van de tegelwereld. We ontwikkelden de tone of voice, slogan ‘Regelt & Betegelt’ en schrijven alle teksten. Van diepgravende artikelen over miljoenenprojecten tot opvallende LinkedIn-berichten en prikkelende spreuken op de shirts van de tegelzetters (Tegelzetters knielen voor hun werk, Het is nooit te vroeg voor een mooie voeg, Tegelzetters doen het op hun knieën).
 

4xB: bagels, bits, bytes en Beethoven

Voor Bagels & Beans bedachten we de slogan ‘Bagels, koffie en geluk’. We positioneerden hun loyaliteitsapp als ‘de enige app die je nodig hebt voor liefde’ en bedachten het concept ‘Deel een bagel, deel de liefde’ om de app onder de aandacht te brengen. Verder schrijven we allerlei teksten, van de omschrijving van een nieuwe bageltopping tot een artikel om franchisenemers te werven.

Voor Andarr bedachten we de slogan ‘Keiharde IT-nerds met fluweelzachte soft skills’ en schrijven we toegankelijke cases over complexe projecten.

We hielpen Aviva Solutions om gekwalificeerde IT’ers te overtuigen bij Aviva te komen werken. Voorbeeldje: Ben jij scherp met C#? (Je moet developer zijn om 'm te vatten.) We schreven een corporate story en bedachten 'digitale daadkracht'. Verder schrijven, redigeren en vertalen we webteksten, cases en artikelen.

Voor Residentie Orkest werken we mee aan de seizoensbrochure, schrijven we uitingen om bezoekers en donateurs te werven en vertalen we artikelen en programmatoelichtingen naar het Engels.
 

Nog een b’tje

Buro SEB. We vinden het namelijk ook ontzettend leuk om startende ondernemers te helpen. Voor deze jonge honden op de hypotheekmarkt schreven we de webteksten en bedachten we het ‘blijblijvend kennismakingsgesprek’. Dat is een vrijblijvend kennismakingsgesprek waar je blij van wordt. En dat heeft ze geen windeieren gelegd.
 

Andere klanten

Royal Lemkes, Cordeel, InnovationQuarter, Villa Bloom Kinderopvang, Streetlife, Universiteit Leiden, QSN Risicomanagement, Liberation Route Europe. Daarnaast werken we veel samen met reclamebureaus, webbouwers en ontwerpers.
 

Leuk, maar wat kost dat?

Voor iedere opdracht, groot of klein, doen we eerst uitgebreid offerte met een projectprijs. Zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Mail naar remy@sobriquet.nl als je meer wilt weten.