Gezocht: tweevoudig taalwonder (e/n)

Met een tweevoudig taalwonder (e/n) bedoelen we een native speaker Engels én Nederlands die in beide talen kan vertalen, redigeren en schrijven. Maar jij als tweevoudig taalwonder (e/n) had dat natuurlijk meteen al door.

Sobriquet Copywriters & Vertalers zit aan de mooiste gracht van Leiden en bestaat sinds 2011. We schrijven en vertalen commerciële teksten voor bedrijven en organisaties. Dat doen we rechtstreeks of via reclamebureaus waar we samen mooie dingen mee maken. We verwennen onze opdrachtgevers met originele, opvallende en interessante copy en ideeën. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels. En daar kom jij om de hoek kijken.

Concreet:

  • Je vertaalt uiteenlopende teksten van het Nederlands naar het Engels of andersom. Dat kan gaan om websiteteksten, persberichten, brochures, magazines, nieuwsbrieven enzovoort.
  • Je redigeert of herschrijft Engels- en Nederlandstalige teksten van onze opdrachtgevers of van collega’s.
  • Daarnaast schrijf je rechtstreeks in het Engels en ben je inhoudelijk nauw betrokken bij tweetalige projecten. Dat kan bijvoorbeeld gaan om de nieuwe website van een internationaal bedrijf, maar ook om een slogan, advertentie, merkverhaal of het vormgeven van een tone of voice.
  • Is het niet helemaal duidelijk wat er met een passage in de brontekst wordt bedoeld? Dan bel je de opdrachtgever voor een toelichting. Net zo wanneer er vragen of opmerkingen zijn over een tekst die wij hebben opgeleverd.
  • We zoeken een native speaker Engels én Nederlands, dus iemand die echt tweetalig is. Daar maken we geen uitzondering op. Dat betekent dat je alle ins en outs van je beide moedertalen beheerst.

Bij Sobriquet werken we volgens het zesogenprincipe. We redigeren elkaars teksten, wat betekent dat je veel samenwerkt met onze andere copywriters, vertalers en editors.

Dan nog dit:

  • Het gaat om een dienstverband van 28-40 uur per week, het liefst verspreid over vijf dagen van ten minste 4 uur. Er zijn namelijk iedere dag wel dingen die haast hebben.
  • Je woont in Leiden of kunt er binnen een half uur zijn. Je werkt in overleg bij ons op kantoor of vanuit huis. ’s Morgens of ’s middags, of afwisselend, daar zijn we flexibel in.
  • Het brutosalaris is € 3000 per maand op basis van 40 uur per week. Verder hebben we winstdeling, reiskostenvergoeding en een aanbrengbonus voor nieuwe klanten.
  • We gaan niet met je concurreren. Dus als je freelance vertaler, redacteur of tekstschrijver bent, kun je dat niet combineren met deze functie.
  • Uiteraard zoeken we iemand die het vak beheerst, maar wat je kunt vinden we belangrijker dan wat er op je cv staat.

Tijdens het lezen van deze vacature zo heftig ja geknikt dat het pijn doet? Stuur je sollicitatie met voorbeelden van je werk naar maaike@sobriquet.nl. Hou er rekening mee dat we je vragen om een proefopdracht te doen.